Bildbomb på Musée d'Orsay

 
Man fick egentligen inte ta bilder men jag var tvungen att ta på den här katten, lite rolig...
 
 
Den jättelika "stationsklockan" vid entrén.
 
Jag på 5:e våningens utsiktsplats
 
 
"Lyxresturangen" på 2:a våningen.
 
Café Campana på 5:e våningen. Här i denna härliga autmosfär satte jag mig efter 3 timmar tittande och åt en god pastarätt!

Återhämtnings onsdag

I Onsdags så tyckte min vm att jag skulle passa på att åka in till Paris eftersom jag var ledig men jag kände mig lite tveksam till det efter tisdagen men även för att jag då skulle åka in själv för alla andra au pairer jobba heldag denna dag..
Jag åkte in i alla fall och tänkte jag skulle vara lite kulturell och besökte Musée d'Orsay. Första intrycket när man kom in på muséet var att det kändes som en flygplats, med säkerhetskontroller - där jag såklart fastnade för jag hade nycklar, mobilen etc i fickan men han sa "töm dina fickor, är du snäll!". Utanför var det stora statyer på hästar, noshörning och soldater.
Eftersom jag är under 26 och EU-medborgare så fick jag gå in gratis och slapp betala 6 euro som det skulle kostat.
Jag hade läst i min "topp 10 saker att göra i Paris"-guide att jag skulle hitta en karta över byggnaden så fort jag kom in och det förstod jag sen varför.. det var gigantiskt, 5 våningar!!! Jag hade tänkt se allt men det orkade jag inte...Det blev kanske 3,5 våningar och jag var ändå där i 3 timmar!!!
Det var i alla fall jättefina skulpturer och tavlor speciellt Monet och van Gogh (hittade EN August Strindberg tavla). Det som fascinerade mig mest var en tempurär utställning om 1800-talets mode, konst och fotografier. Det var riktigt kul och se och jämföra med hur det är idag.
Det jag inte visste när jag kom dit var att muséet var från början den fd Orsay järnvägstationen. Då användes stationen som ett centrum för sjöfart för att skicka paket till fångar under kriget (?) och sedan som mottagnings center för förgivning av fångar. När dom gjorde om den så sparade dom mycket av den gamla arkitekturen. Den var så fin!
 


På kvällen så skulle min vm bort på en middag och frågade om jag kunde vara barnvakt några timmar tills min vp kom hem. Visst kunde jag det. Så jag tog tåget hem en timme tidigare än jag tänkt för jag var helt slut. Det var ett bra beslut för sen kom ett jätteoväder med hällregn men det slutade precis när jag skulle gå av...PUUH!!! (regnjackan var med men inga bra skor..).
Sen på kvällen myste vi efter maten med Harry Potter 2 på franska. Det är lite kul...en trollstav heter baguette på franska!!
Min vf kom hem precis när det var dags för läggdags som tur var så jag behövde inte lägga dom.


Otursvecka....

Ja det här är verkligen inte min turvecka....Imorse så skulle jag ta A till dagis så jag bestämde mig för att testa att ta cykeln för en gång skull. Min vm hade sagt att det kanske är lättare än att putta på en vagn och dessutom så går det ju snabbare!! Några minuter innan vi skulle åka stod vi i hallen och tog på oss så ösregnade det ute JIPPI!!!! men som tur slutade det när vi öppnade ytterdörren. Så vi satte oss på cykeln och cyklade inte allt för fort iväg till dagiset eftersom det kanske var halt. Det gick i alla fall jättebra och smidigt. Tror jag ska göra det flera gånger!!  Men till själva oturen....På vägen hem så cyklade jag lite fortare än jag gjorde med A och det skulle jag inte gjort för när skulle svänga höger in på vår gata och bromsade lite i fall det kom någon bil/gående så damp jag rakt ner i asfalten med benet och handflaterna utsträckta för att ta emot. AAJJJ Vad det gjorde ont!!!! Sen reste jag mig själv försiktigt (gick folk omkring men ingen kom hjälpte mig..) och känner hur det svider på handflaterna men dom är inte så skrubbade men främre vaden fick en större smäll..Haltade hem för det gjorde så ont. Men jag har inget skrapsår men jag är väldigt öm, halter lite fortfarande och kommer få ett stort blåmärke (har ett lite lila blåmärke nu..). Jag kan inte nudda något så gör det ont..Men mina favorit byxor är hela men leriga/grusiga så jag får tvätta dom imorgon.
Sen när jag skulle hämta A på dagis (självklart inte med cykeln utan med vagnen) så tappade hon sin "bébé" (hennes lilla favorit docka) och det märkte vi precis utanför ytterdörren så då var det bara att gå tillbaka samma väg som vi kom och leta efter den men ingen "bébé" någonstans. Vi gick tillbaka till dagis ifall vi glömt den där men där fanns den inte. Jag hade för mig att hon tog med den?! Vi fann den inte på hemvägen heller så hon var ju såklart ledsen men sen slutade hon tvärt?! Så jag kollade i vagnen och då sov hon så det var väl bra!
Resten av dagen så glömde hon nog bort att hon tappat den för då gick det bra med andra "doudou" (gosedjur etc.). Jag fick henne även sen att sova 2 timmar fast det var lite gnäll och gråt när jag la henne. STOLT!
På eftermiddagen sen så passade jag på att baka jag en god äppel smulpaj medan A sov. Den skulle vi äta efter middagen. Jag kunde ju inte äta den själv men jag fick orden "SÅ GOD", "den var jättegod, du får göra den igen fast med oss (barnen)" och "väldigt god..mmm..".
 

Marknad

Medan jag ändå inte kan sova så kan jag ju blogga! När vi kom hem tisdags så förväntade jag mig att städerskan skulle vara där för jag hade blivit tillsagd att bära upp det som skulle strykas men nej och hon kom inte heller under dagen (?). Efter det så utrustade jag och A oss med "bra kläder efter väder" och promenerade till marknaden. På vägen dit så började det regna rejält. Som tur var så fanns det utstickande tak så jag kunde vänta lite men det slutade inte utan vräkte ner ännu mer. Under A's vagn så fanns det ett regnskydd som jag kunde sätta på vagnen. Sen var det bara att gå runt där i regnet och handla GRÖNSAKER, FRUKT och FISK (torsk till lunch & lax till middag) ingen shopping här inte...Det är bara en matmarknad! A var väl inte så glad över att sitta under regnskyddet och försökte ta bort det men då skulle hon bli genomblöt som jag nästan blev. Men sen efter två kompotter och nappen åter i munnen så gav hon upp och somnade i vagnen medan jag handlade klart vilket jag inte upptäckte förrän jag var klar. Det var dumt att jag inte såg att hon somnat för sen var det en jobbig process att få henne att vakna. Precis utanför ytterdörren fick jag henne att stå på benen. Men denna sovstund resulterade dock i att när det var dags för siesta såsov hon inte en blund...suck!! Och jag fick ingen paus som jag verkligen hade behövt efter den här dagen...


Bilolycka....

Jag orkade inte skriva ett inlägg igår för jag var i chocktillstånd och ville helst glömma....
Ja jag var med om en "bilolycka" igår morse som sagt...Jag trodde verkligen inte att det skulle hända mig eftersom jag är så försiktig när jag kör och har framförallt varit det här eftersom fransmännen kör som galningar.
Jag skulle köra alla barnen inklusive tvillingarna till skolan på morgonen. Eftersom att tvillingarna skulle med så körde jag den stora bilen. De skulle hämtas vid en specifik rondell i den närliggande förorten som dom bor i. Det gick bra. Men sen så skulle dom guida mig ut ur den för att jag aldrig kört där innan. Jag frågade i god tid hur jag skulle köra (100-200m) men dom satt där och debatterade med varandra en stund om vilken väg som var bäst och pillade på sina iphones...
När jag sen kommer till ett ställe där vägen delar sig så frågar jag 300 m före om jag ska ligga i höger eller vänster filen. Dom pratar sinsemellan igen så jag saktar ner farten till knappt 30 km/h. Så säger dom "Du ska ligga i högerfilen" nästan när vi 50 m ifrån det heldragna strecket, jag blinkar höger, kollar dödavinkeln ser en buss så rattar mer till mitten eftersom jag vet att bussen tar mycket plats när den svänger. Det var tydligen inte tillräckligt för sen svänger den höger och då åker dens vänster bakända (hörnet) rakt in i sidfronten (framför främre däcket) på vår bil så att vi knuffas lite åt sidan och ökar sen farten och kör iväg (???). Efter en del svärande av rädsla och frågar om hur alla mår (inga nackskador etc. puuh..) så svänger vi in i den filen (dom snett bakom såg ju det hela så dom väntade in oss, snällt!!) och kör mot skolan, chockade eller mest jag faktiskt. På skolparkeringen gick vi ur och kollade skadan som inte var SÅ farlig som jag trodde efter att jag kände smällen. Rätt så skrapad framför däcket och på fälgen på däcket men som tur ingen bukla.På eftermiddagen när jag ska öppna främre passagerardörr så märker jag att den är lite deformerad (dörren nuddar plåten när du öppnar den..).
När jag lämnat av barnen på skolan och är vid bilen igen fortfarande riktigt chockad och rädd så ringde jag min vm som såklart inte var så glad.......
Efter samtalet kör jag och A hem ännu försiktigare än jag brukar och skräckslagen för den franska trafiken och bussarna. Då är den en bil (en dam) som ligger precis i ändan på mig..tutar och blinkar med framljusen flera gånger, höjer handen och fingret åt mig. Sen i korsningen kör hon om när vi ska svänga åt samma håll i full fart och kör sen som en dåre....aahh...Galningar!!!! Nu känner jag mig inte bekväm med att köra här, inte för att jag gjorde det så mycket innan heller men då var det okej. Nu vill jag ëgentligen inte alls men det måste jag eftersom det ingår i "mina uppgifter" annars kan jag inte jobba som au pair hos min värdfamilj. Jag HATAR den franska trafiken eller framförallt de galna bussarna. Dom kör verkligen som dårar och har ingen som helst hänsyn till andra.
Jag låg förra natten och gör även nu och reflekterar hur och om jag kunde förhindrat olyckan och en massa annat...Fast jag ska upp klockan 7 imorgon (idag?) och jobba heldag.
 
 
 
 

"Ça va?? ÇAA VAA!!"

Idag skulle jag bara hämta två barn, A på dagis och H i skolan för att E har kör på måndagar som slutar 17 (varannan vecka kommer jag vänta henne men idag åkte hon hem med tvillingarna). Även om jag förklarat för A och H att E kommer hem senare för hon har kör så såg dom ut som två frågetecken när vi var på väg ut genom grinden och kollade efter henne där alla dom "stora" barnen går ner...
Medan jag röjde lite när vi kom hem så satte sig H och rita lugnt och A satte på sig ett par flipflop och körde runt sin docka i en vagn och lekte att hon var mamma som ständigt pratade i telefon...Hon älskar telefoner eller "phone" som hon säger! Man hörde "Ça va? ÇAA VAA!!!". Hon är så gullig! Resten av kvällen var inte lugn..Alla barn fick sån energi plötsligt runt middagen och var all over the place! Men det var egentligen bra för sen somnade alla på stört.
Imorgon har jag A hela dagen så vi ska passa på att gå till den härliga marknaden som finns här i Versailles på tisdagar, torsdagar och söndagar. Det kommer också bli en tur till supermarché och parken.

Oväder

Usch vilket oväder det har varit här under natten! Jag har haft jättesvårt att sova när det blåst och regnat så. Riktigt stormväder. Jag brukar kunna sova när det regnar. Smattrandet brukar göra mig lugn och kan oftast somna på stört. Men nu låg jag där och vred och vände mig. Läste lite ur Hungerspelen en bra stund sen somnade jag visst med boken på magen och lampan tänd. Det märkte jag när jag väcktes på morgonen av all rörelse i huset, dörrar som smälldes igen och en inbillning att det knackade på min dörr men det gjorde det ju inte...
Eftersom jag haft en så trubalent natt och morgon gav jag mig ett par extra timmars sömn. Sov till halv 11. Så härligt med lite sovmorgon! Men vädret är nästan detsamma förutom att nu är det uppehåll. Vill helst inte ge mig ut i det här vädret men måste för att hämta barnen.
Nu under förmiddagen har jag försökt fixa med mitt franska sim-kort så att det snart ska fungera i min gamla telefon som jag har med. Men den vägrar att fungera. Sim-kortet är aktiverat och så men när jag sitter i sim-kortet och slå pin-koden så säger den hela tiden "sätt i rätt sim-kort". Den är inte operatörlåst enligt min syster men jag börjar tro det ändå. Det är så irriterande!!!! Min värdmamma sa att hon skulle testa att sätta i det i sin mobil för att se om det fungerar, den är inte operatörslåst. Men det har hon nog glömt så ska påminna henne ikväll.

Söndagsmys

Det blev en liten lunch i dom mysiga Le Marais kvarteren som sagt idag med Linnea och Elin. Men dom fick vänta på mig ungefär en halvtimme därför att tågen inte gick lika ofta idag som dom brukar göra på söndagar.... Sen fick jag promenera en bra bit med min "oskrykbara karta" i högsta hugg för att det inte fanns några bra förbindelser mellan RER stationen som jag steg av på och den metrostationen som dom väntade på.
När vi sen gick in i Le Marais kvarteren så var det fullsmokat med lunchfolk. Det var flera meter långa köer både till resturanger och take-away kök... Eftersom jag var lite sen så hade vi inte så mycket tid för vi skulle ju iväg till Svenska kyrkan. Det fick bli en take-away falafel på ett ställe där kön var lagom lång trodde vi men där stod vi i minst 7 minuter på samma ställe...Snacka om seg service! Nu har jag ätit min första falafel i alla fall!!! Den var jättegod! Varför har jag inte ätit det innan?? Det kommer defintivt bli igen.
Sen sa vi hej då till Linnea och tog metron till Courcelles där den Svenska kyrkan ligger och lyssnade på när den Svenska ambassaden presenterade hur de kan hjälpa oss om vi skulle hamna i knipa. Det var bra information men jag hoppas inte jag behöver den sortens hjälp i framtiden.... Ännu en gång så passade dom på att skrämma upp oss rejält med hur farligt det är i Paris och man bör inte ha pass,plånbok med kort och pengar, försäkringskort, nycklar och Iphone i samma väska. Men vem har med sig passet in till Paris?? Efter mötet "fick"(betalade 3 euro) vi pizzabullar med lite mixad sallad och god örtsås. Under måltiden utbyttes många telefonnummer och mer eller mindre trevliga samtal. Jag kände mig så trött att det blev att ta första bästa tåg hem. Var lagom hungrig när jag kom hem så det blev pasta med spenatsås och stekta baconbitar i. En riktig höjdare och väldigt mättande!
Imorgon blir det en rätt lugn dag, tror jag...Börjar 15:15!
 
Lite bilder från idag :
 
Det här är lite coolt! Den här mannen håller i två pinnar som har ett snöre emellan dom och så doppar han det i hinken och sen får han såna här gigantiska såpbubblor.
 
Ett bageri i det judiska Le Marais kvarteren som hade bland annat flera sorters avlånga kakor som såg spännande ut.
 
La Seine floden med flodbåten som jag gärna vill åka en dag! Och Notre Dame som skymtar fram i bakgrunden.

Le Marais och Svenska kyrkan

På schemat idag blir det en lunch i Le Marais kvarteren med några andra au pairer och ett möte i Svenska kyrkan där några från den Svenska ambassaden i Paris ska komma och infomera oss om deras arbete på. Men jag är inte så pepp att åka in för jag är så trött och vädret är väl sådär. Det börjar bli "kallt" (18 grader) nu så det att ta med en halsduk. Nu måste jag göra i ordning mig och gå till tågstationen om fem minuter.

Lugn dag och ändringar i bloggen

Idag var tanken att sova ut och ha en riktigt slapp och inte oroa sig vad klockan är -dag men kroppen ville upp klockan 9 så där sket det sig... Men gjorde mig en god frukost på sängen. Sen tog jag fram datorn och började trixa med min header som nu är färdig!! Vad tycks? Jag tycker den blev riktigt bra och det är tack vare Linnea (http://linneaifrankrike.blogg.se/) annars hade jag inte klarat av det nybliven bloggare som jag är...
Vid fyra tyckte jag det räckte med trixandet så då blev det en prommenix till köpcentrumet några minuter härifrån med 200 butiker!! Gissa om jag är glad att bo så nära! Det var SÅ mycket folk att jag blev alldeles snurrig och fick sätta mig på McDonald's för att äta lite. McCafé fanns precis bredvid så jag passade på beställa en hallon och persika smotthie. Den var supergod!
Jag var där 4 hela timmar??!!! Vad tog tiden vägen?? I och för sig så tog det ett tag att hitta där inne så det var inte så länge ändå...Lite hittade jag som var nödvndiga att köpa, två nya skärp (mitt gamla går snart av på mitten), strumpor, två t-shirts, örhängen och balsam. Det hade blivit mer men jag stoppade mig själv för den här gången....
När jag kom hem bytte jag lakan och handdukar hos mig och gjorde mig två knäckemackor med färskost, en kopp te och fixade en frukttallrik med jordjubbar, bananer och vindruvor. Jag var inte så hungrig så det fick bli min middag. Skypade sen nästan två timmar med min syster och hennes pojkvän. Mys! 
 

Gårdagen

Jag var sjukt trött igår så det blev inget bloggande...Jag hade en date med sängen redan vid 22.

Igår skulle jag inte börja förrän 13 så jag tog lite sovmorgon innan jag skulle iväg och träffa den här goa tjejen, Felicia som också bor här i Versailles vid 11:30. Vi satte oss ner på mysigt fik och tog en mumsig "pain au chocolat". Dom är så GODA!!!
 
Jag skulle ju vara hemma vid ett för att storstäda barnens rum (damma ALLA leksaker, dammsuga, torka golvet, bädda med nya lakan). Jag hade två timmar på mig men i slutet blev det ändå super stressigt. Jag sprang fram och tillbaka tillslut för att jag skulle hinna med allt. Dammningen tog längre tid än jag trodde (1timma och 20min).. Snyggt och rent blev det i alla fall! Jag skulle hämta A vid halv fyra och innan skulle jag förbereda "goûter" (mellanmål), sätta in hennes bilstol och köra ut den stora bilen från gården (inte det lättaste). Såklart blev jag ju lite "sen". Dessvärre började det ösregna precis när jag packat ner allt och var på väg mot bilen. Inte hann jag med att byta jacka eller skor för då skulle jag bli ännu mer "sen" men på dagis sa dom att det inte gjorde något när jag bad om ursäkt. Hon skulle egentligen hämtas vid 16:15 men eftersom jag skulle hämta H, E och tvillingarna just då så fick jag fick hämta henne tidigare.
Därefter blev det snabbt iväg till skolan. Jag hade tur för jag slapp gå ner i spöregnet och hämta dom som jag brukar göra men eftersom tvillingarna som skulle med så hämtar dom ut alla. Så jag ställde mig på trottoaren vid grinden och väntade. Det var ett stort kaos!! Alla ville komma undan regnet snabbt så det tutades en massa och bildades köer.

Alla utom jag somnade i bilen på hemvägen så jag fick väcka alla när vi var hemma. När vi väl var hemma var det något som hände och alla tre barnen blev som durasell kaniner och sprang runt och lekte. En ända röra blev det men det gjorde inget även om jag precis städat och skulle få göra det igen så har de ju roligt!! Det blev mycket skratt och jag kände att jag börjar bonda mer med dom nu.

Sen på kvällen blev det en liten extra speciell "apéritif" (fredagsdrink) med champagne med värdfamiljen för min värdpappa fyllde år! Därefter bjöds det på trerättersmiddag som serverades med gott vin. Den bestod av skaldjur (räkor, havskräftor, bläckfisk och sniglar som jag inte kunde äta..åt en god chèvre och tomat sallad), oxfilé med vitlökssmör och till det blev det ugnbakade potatisar och rödbetor och sallad. Till efterrätt en stor macarone bakelse med grädde och hallon. Kunde inte äta den heller så fick en god kladdig choklad tårta i stället som mamman tillagat på morgon till frukost. Dom hade glömt av att jag var allergisk men gjorde ju inget det var ju pappans födelsedag så då ska han ju ha det som han vill ha det! 

 

Jobbig eftermiddag....

Nu är jag äntligen nere i mitt rum efter en jobbig eftermiddag/kväll. Ända sedan vi kom hem från skolan så har H bråkat, slagits, sätte sig på grannflickans hals så hon inte kunde andas etc. Han var odräglig helt enkelt. Han blev inskickad på sitt rum minst fyra gånger men han försatte hela tiden och trötsa mig. Det var riktigt jobbigt och jag var så arg på honom. Under tiden som det här pågick så ringer min vm och säger att jag ska göra i ordning en stor söndagsmiddag (?) för hon är försenad. Stress och ilska på en och samma gång, ingen bra kombination. Självklart sa jag ju till föräldrarna när dom kom hem. Dom var lika upprörda som jag så han åkte in på rummet med en gång och fick inte komma ut förrän vi nästan ätit klart.
Jag stannade där uppe ett tag för hjälpa till lite med att plocka bort disken och prata med min vm om morgondagen men det önskade jag att jag inte gjort för det var rena skrikhålan... Men när alla hade lugnat ner sig och klara att lägga sig och lyssna på en saga hamnade de plankade med tomma blickar framför tv med pappan, inte alls trötta... Vid 21:00 låg alla snällt i sina sängar!
Tvillingarnas pappa (samkör med dom) ringde sen och frågade om vi(jag) kan hämta alla barnen imorgon istället och ja det kan jag ju göra men innan dess ska jag storstäda barnens rum. Jag köra den stora bilen imorgon, lite nervös men har redan kört den en gång tidigare och det gick bra!!!
 
Nu ska släcka lampan och sova ut imorgon, börjar inte förrän 13!!

Paus

Medan A sover siesta så passar jag på att ta det lite lugnt. Sov faktiskt drygt en halvtimme precis när jag la henne. Åh så skönt! Men jag vet inte om jag somnar i kväll bara???! Jag hade nog sovit mer men jag vaknade av att jag frös så och kollade temperaturen 18,2 grader. Men det är verkligen kallt i lägenheten och fransmännen som inte sätter på sin värme förrän slutet av oktober-början av november. Nu sitter jag här med dubbla tjocka strumpor, en extra tröja och min värdmammas morgonrock (fick låna den när jag frös som allra mest i helgen).

Fick annars idag i uppdrag att stor handla efter att jag lämnat A på dagis ateljén kl. 9. Min vm hann inte göra det igår bland alla miljoner grejer hon skulle göra. Jag skulle även köpa ingredienser så jag och barnen kan göra godis som dom länge suktat efter att få göra. Dom har en hel låda med kemikalier, koppar, en spruta, en receptbok och lite till. I boken finns det massor med skojiga recept som dom vill göra alla på en gång. Först blir det att tillverka godis!! Jamjam!!
Jag hittade nästan allt i allafall men dom pengarna jag fick räckte inte så som tur var hade jag med mig min egna plånbok och fick lägga till 10 euro. Jag som tänkte gå tilbaka efter att jag hämtat A på dagis och se om jag kunde hitta det jag missat och lite annat men det får bli imorgon i så fall.


Deppig dag som slutade i ett leende

Nja idag började dagen inte särskilt bra... Jag satte mig rakt upp i sängen i morse vid halv 10 för att de började borra i huset intill och det kändes som att det var jordbävning eller något. Det var inte kul för jag kunde inte sova förrän tre-halv fyra i natt fast jag gjort mig redo för sängen och lagt mig vid 22. Men sen när jag satte ner fötterna på golvet så rann tårarna bara. Det fortsatte lite av och an i två hela timmar! Jag kände sån saknad efter familjen! Jag behövde verkligen en stor mysig kram av dom. Som tur är så finns pappa alltid via mail och kunde trösta mig. Jag ska inte ge upp än! Nu går jag i genom en tuff svacka bara i samband med att jag varit/är(?) sjuk. Den kommer jag komma ur! Det var som en vän till min familj sa: "Prövningar är till för att övervinnas".

Eftersom jag bara kan äta bananer och ris så fick det bli den enda banan jag hade kvar i kylskåpet och lite grönt te med honung till frukost. Sen gick jag upp till lägenheten för att vi skulle åka iväg till universitetet här i Versailles. Jag skulle skriva ett franskt prov som skulle avgöra vilken nivå jag skulle gå på den franska kursen jag ska gå här i ett år. Men min vm skulle göra några ärenden innan så jag tog mitt pick och pack och gick och handlade lite till mitt snustomma kylskåp. På order från mamma så letade jag efter kycklingsoppa, som jag hittade! (den fick bli min lunch sen) Det fick även bli många bananer, ris, små söta franska jordgubbar, liknande Philadelphia ost, vanilj yoghurt och annat smått och gått.
Min vm kom inte hem förrän klockan 16 så då vilade jag upp mig för jag kände mig inte så bra. Men sen tog det ytterligare mer tid innan vi kom iväg för min vm skulle ha med sig en miljon grejer som hon glömde uppe i lägenheten. Hon fick springa några vänder medan jag satt i bilen med barnen som var riktigt busiga och kaksugna. Väl på universitetet kunde jag inte göra provet förrän halv 19(1,45 h tills dess) för läraren delade ut proven så då kunde min vm göra lite mer ärenden under tiden.

Själva provet gick väl sådär..jag har tappat en massa franska under sommaren men läraren tyckte jag pratade mycket bra och han märkte att jag förstod allt han sa så då fick jag börja på en högre nivå. Så jag ska läsa 2 timmar 2 dar i veckan. På mardi (tisdag) mellan 19-21 och på samedi (lördag) mellan 9-11.

När jag kom hem hade min värdfamilj ett möte med en snickare, för de ska bygga om så jag fick "passa" barnen fast jag var ledig men det gjorde inget. Vi busade i föräldrarnas sovrum medan Pippi visades på tv.

Kvällen avslutades mycket bättre än dagen började. Skypade med min familj hemma i Sverige. Lycka!! Hemlängtan mildrades lite och det blev några skratt även fast jag är halv dålig. Nu hoppas jag att jag sover bättre i natt för imorgon är det nya tag!

Tid hos doktorn

 
Det fick bli en tid hos doktorn igår eftersom jag mått så dåligt sen i torsdags natt och läggat nerbäddad i sängen i hela helgen. Min värdmamma hade bokat en tid hos en privat doktor rakt över gatan (i en lägenhet?!) klockan 11. Eftersom A inte kunde vara på dagis så fick hon följa med. Hon lekte snällt i barnhörnan i undersökningsrummet. Hon kom fram lite då och då och var nyfiken på vad vi gjorde och var väldigt kramig och grinig. Så hon fick sitta i knät.  
 
Innan vi gick till doktorn hade min värdmamma sagt åt mig att skriva ner vad jag skulle säga till doktorn. Väl där gav jag henne lappen så det skulle gå snabbare. Jag hade skrivit att jag varit genomfrusen, haft/har värk, körig i magen, haft feber som gått upp och ner, inte kunnat äta något, problem med min mage som gjort att jag fått springa stup i kvarten till toaletten. Jag hade tagit med mig den medicin som jag fick av min värdmamma som skulle få i gång bakteriefloran. Även alvedon och Inside som jag tagit regelbundet. Hon tog blodtryck, klämde och kände på min mage som var öm på vissa ställen. Sen sa hon att det troligen var ett virus som jag fått och att jag bara skulle äta ris och bananer tills den var bra igen.Jag skulle även fortsätta äta medicinen jag fått av min vm. Sen fick jag ett recept på smärtstillande mot värken som jag hämtade ut på "Pharmacie" som är precis bredvid, väldigt smidigt! Så till lunch sen fick A ravioli med grädde och jag kokade mig lite ris och åt en banan.
 
När A sov siesta efter lunchen gjorde jag detsamma för att ta igen den sömnen jag missat, oerhört skönt!! vaknade dock 20 minuter innan vi behövde åka för att hämta E och H. Fixade snabbt ihop lite "goûter" (mellanmål) och väckte A och kom iväg i tid(?!).
 
På kvällen skulle E på gymnastik så det blev det bråttom att få alla läxor gjorda innan men det gick. Hon blev sen hämtad av en kompis och hennes mamma. När hon gått spelade jag lite Wii med H, han var mycket duktigare på det än jag som aldrig ens hållt i en Wii-kontroll förut. Han skrattade mycket åt mina försök att skjuta bollen över bordtennisbordet! Det var inte lätt!!!
.
 
 

 

 


Stressig morgon...

Ja idag var en stressig morgon kan jag säga...Och att vara sjuk fortfarande var ingen bra kombination. Jag skulle köra E och H till skolan på morgonen istället för min värdmamma idag. När jag kommer upp vid 7:50 (jag var glad att jag åt frukost innan) så är inte A uppe än (hon var vaken under natten så hon fick sova längre än vanligt) och min värdpappa gick 7:55 för att hinna med sin buss. Men som tur var vaknade hon själv lite innan 8. Jag klädde på henne och gav henne välling och sen när hon var klar drucken blev det bråttom då klockan var 8:10 då vi egentligen skulle åka. Snabbt ut i hallen, få på alla kläderna (inte det lättaste....) och ut i bilen. Bara några kilometer på den vägen jag kör till skolan började det bildas en bilkö, började känna lite stress...men kom framåt. Då börjar jag tänka att det är lugnt vi hinner men sen några kilometer innan skolan så bestämmer sig en lastbilschafför med en stor bred lastbil att köra ut på min väg just då, vilket blockerar hela vägen. Och där höll han på att navigera flera gånger innan han tillslut körde 10 minuter senare. Men den väntetiden gjorde att jag fick magont och kände mig extremt stressad. Fem minuter....
Barnen kom in genom porten i tid i alla fall och jag kom ut innan den stängdes. Nu kan jag slappna av äntligen tänkte jag och tog det rätt lugnt men nej sen ringer min värdmamma på vägen hem och frågor om jag hämtat upp tvillingarna som vi samåker med vissa dagar och det hade jag inte gjort....Panik!!! Hon sa att hon skulle ringa upp mig om en stund men att jag skulle skynda mig hemåt. Skyndandes hem i laglig hastighet får jag ett sms om att det är lugnt när jag nästan är hemma, deras pappa körde dom...puuh!! Men detta gjorde att jag mådde ännu sämre än jag redan gjorde. Jag kände som att det var mitt fel. Jag kunde ju ha kollat på min arbetsbeskrivning. Men egentligen var det ju inte jag utan min värdmamma som gjort bort sig....Men nu vet jag att det kommer vara så till nästa gång om jag kör!

 Första gången i Paris för två veckor sedan

Det första man kollar på är ju självklart Eiffeltornet.....
 

RSS 2.0