Karneval med tema Musik

Eftersom vm fortfarande var på jobbresa imorse så fick jag köra alla barnen inkl. tvillingarna till skolan imorse. De skulle ha karneval med temat musik på eftermiddagen så då fixade vi ihop en typ av flamengokostym kan man säga på kvällen innan. Men annat skulle också fixas på morgonen så jag var upp redan halv 7 imorse, åt yoghurt, fruktsallad och juice nere hos mig innan jag gick upp halv 8 och hjälpte till för att slippa stressa.
Efter att ha lämnat alla så åkte jag och A till dagiset för att leka lite som vi brukar göra på tisdagsförmiddag. Dock hamnade vi både i kö in till Versailles (20 min) och sen var det fullt så vi fick vänta utanför. Hon fick leka i 1,5h i alla fall.

Jo på eftermiddagen var det ju karneval så då fick jag väcka A en kvart tidigare än vanligt och tittade på alla fina utklädda sångerskor/sångare/genrer etc. Skolan är jättestor och inte särskilt barnvagnsvänlig så jag fick be om hjälp typ hela tiden när vi skulle nerför en trappa..suck! Tillslut ställde jag den utanför E klassrum (när jag till hittade det...).
Dom skulle gå runt i ett led runt ett "slott" som finns på skolan osv. och man visste inte om man skulle följa efter eller om man skulle stanna kvar där man stod från början. Så jag och några andra au pairer virrade runt där ett tag innan vi förstod att dom skulle komma tillbaka. Sen blev det stor fika i klassrummet. Jag smakade en gudomligt god chokladtårta (tänk amerikansk chokladtårta ungefär med chokladglasyr ovanpå) M U M S!!!!
Ikväll har jag hjälpt E med läxor som vanligt, dansat till ABBA, spelat fotbollsspel med H, badat H och A, pärlat pärlplattor, lagat mat så nu känner jag mig helt slut!! Så skönt att jag är ledig imorgon!!

Min vm kom hem nu ikväll och hade med sig stora "Smartis"-rör till barnenoch så fick jag snällt den här lilla påsen. Det är riktiga violblad med ett lila sockerlager utanpå. Dom rosa kolorna har smak av rosor tycker jag medan E tyckte det smakade som en godisglass hon smakat en gång.


Våffeldagen

Igår var det ju våffeldagen och självklart ska det göras våfflor även om jag är i Frankrike! Åh så gott det var!!! Det var första gången jag gräddat dom alldeles själv och dom blev lyckade! Fast jag råkade köpa light grädde istället för vanlig vispgrädde så E var väl inte så glad när hon förstod att det inte skulle bli någon grädde till våfflorna eftersom den vägrade bli sådär härligt fluffig eller ens fluffig. Hon åt grädden som den var ändå!
Men innan våfflorna blev det soppa och smörgås.
Sen så gjorde jag och E (hon gjorde smeten) för lite smet så vi fick göra en sats till. Det var bara det att klockan tickade iväg och barnen skulle i säng...hmm...dålig planering?!
Min vm var borta på jobbresa över natten så jag hade barnen ändå till 19:30 när min vp kom hem...däckade nästan direkt när jag kom ner men hann skypa med mamma och pappa en stund!



Vårkänslor

Nu verkar det som att våren är på väg att komma till Paris! Ä N T L I G E N!!! Igår var det soligt och 13 grader ute och ville egentligen gå ut och springa eller gå en lång promenad men efter en veckas guidning runt om i Paris så låg jag kvar i sängen och kollade på Skärgårdsdoktorn. Jag kände mig hyfsat pigg men min kropp behövde vila kändes det som. Även så att jag slipper någon förkylning eller annan sjukdom.

Idag hade jag franska kurs, min andra efter 4 veckors uppehåll (varit sjuk och sen har det varit lov) så det var upp vid 9, duscha, äta god frukost och läsa svenska tidningar. Sen lånade jag min vf cykel och trampade iväg till kursen. Det kändes ännu varmare idag så vinterjackan som jag dumt nog tog hamnade i barnstolen på pakethållaren efter en stund. Härligt att kunna cykla igen! Franska gick bra. Jag märker mer och mer att jag tar plats, alltså pratar mer och förstår allt (gjorde det i början oxå men jag kan svarade lättare nu). Det känns så bra! Dessutom hade vi en "dicte" (skriver från iphonen men det ska vara en aksang åt höger) = läraren läser upp en text och så ska du skriva allt han säger så rätt som möjligt. Jag fick bara två fel på den. Stolt!
Efter kursen cyklade jag hem och lagade mig en "grön" lunch (pasta med spenatsås, gröna bönor, oliver och en macka med brieost). Mums! Handlat lite eftersom affären är stängd imorgon. Nu ikväll så blir det först middag med Linnéa och sen utgång!

Ha en bra kväll!


Paris in one week part 2


Mar. 22, 2013


Paris in one week


Alone again....

Nu har en vecka gått och mamma och pappa åkte hem igår efter en fullspäckad veckas guidning runt i hela Paris (nästan i alla fall..)! Jag tror dom kommer vara helt slut i helgen och ha en massa träningsvärk så mycket som vi gått;) MINST 10 000 steg om dagen har det blivit men vill man se mycket så blir det så! hehe! Vi har sett Versailles slottet, ätit crêpes, Montmatre, sacre coeur, gått på många museum (5timmar på musee d'Orsay...) och kyrkor (sainte chapelle var otroligt vackert!! se bilderna nedan), myst och mycket mycket mer! Jag har fått massa kramar som kanske gör dom visuella kramarna via Skype lite bättre. Man får inte glömma mammas mat!!! Saknat massor! Nu är det så sjukt tomt här... Alldeles för tyst, nu är det bara Skärgårdsdoktorn som håller mig sällskap. Inte alls roligt! :'( Mamma och pappa hade med sig den hit (och sagan om ringen trilogin). Det är nostalgi att se den igen och väcker minnen när jag och syrran satt fastklistrade framför tv på fredagskvällarna. Mysigt!
Det är bara grannarna som är hemma då min vf är och åker skidor i alperna sen förra lördagen och kommer tillbaka imorgon. Det är egentligen slut på de två veckor långa lovet men det var mycket billigare att åka nu men det var jag bara glad över!


Pysseldag= uppskattning

Igår hade vi lite pusselstuga här hos oss innan vi begav oss ut i ovädret (snöade så mycket att det kändes som att man var mitt ett stort snöbollskrig och blev ständigt mulad...inte kul!) för att äta på Quick. Vi hade tänkt åka buss dit eftersom det är så svårt är så jobbigt att köra när det inte finns några dubbdäck på bilen. Men det visade sig att bussarna inte gick pga av snön..suck!! jag var på väg att ge upp och gå hem igen men har man lovet så har man...och sen var grannflickan med och hade lovat hennes mamma att bjuda henne på lunch. Så det var bara att börja traska den normalt 7 min långa bussresan som nu tog 40 min istället:( Men väldigt uppskattat var det och lät dom leka där i 1 timme och 30 eller mest för art jag drog mig för att gå ut i ovädret igen och var helt slut efter promenaden dit.

Titta vad jag fick från E efter att absolut ingen (jag) fått kolla vad hon höll på med under pysselstunden! Så sött!! Roligt att veta att det vi gör uppskattas!!

I måndags var vi och såg den franska filmen Boule & Bill på bio (Så det är den bion hon menar) med grannflickan medan A var på dagos. Jag trodde det skulle vara ganska svårt att förstå eftersom det var en komedi och fransk humör kan vara lite svår att förstå ibland (läs oftast). Men jag hade helt fel! Jag förstod allt och skrattat många gånger (och somnade i slutet av filmen....det var för sköna stolar helt enkelt!! E skrämde livet ur mig en gång så jag skrek till och alla runt omkring hoppade av skräck och vände sig om...pinsamt!)

Imorgon kommer ÄNTLIGEN mina föräldrar på besök i en vecka. Dom har tänkt åka kommunalt hit från flygplatsen i detta ovädret men det är ju sämre med en taxi så hoppas det går bra. Håller tummarna! Sen ska jag åka och hämta dom på Versailles RG stationen!! Då får jag möjlighet att göra våra visuella kramar på skype till verklighet! Underbart!

Men innan dess så ska jag jobba min sista (heldag) arbetsdag imorgon den här och nästa vecka!! JIPPI!!!


Sleeping and talking to someone makes it feel easier

God förmiddag! Eller det kanske är lite sent för det?! Jag är ledsen att det inte blivit något skrivit här efter att jag var sjuk men på fredagen den veckan var det dags att återgå till jobbet. Även om jag fortfarande hade lite feber. Barnen behövde ju hämtas från både dagis och skolan. Så det var bara att svälja en febernedsättande tablett, fylla vattenflaskan och sätta mig i bilen. Den kvällen kom även barnens morföräldrar från Sverige. Med sig hade de svenska semlor!!! Jag hade önskat att jag kunde känna lukten men förkyld som jag var fick jag nöja mig med att se dom. Ack så orättvist att man ska vara allergisk... När morföräldrarna åt dessa så skulle de ha en skål kokhett mjölk med semlan i. Aldrig sett detta förut men har för mig att det heter "hetvägg" (har jag fel?). Fasinerande!
Även om jag kände mig dålig satt jag ändå och pratade för att vara artig en lång stund. Det var vara det att direkt när jag kom ner och la mig på sängen somnade jag direkt med kläderna på och vaknade en timme senare...jag kände mig totalt utmattad och sov till 15 nästa dag. Lördagen spenderade jag mest i sängen förutom den 7 min långa promenaden jag tog runt kvarteret. På söndagen kände jag mig okej och hade ingen feber så åkte in till Montparnasse och hade en LÅNG härlig fika med Linnéa innan vi begav oss vidare till 14e arrondissement. Där det skulle visas en musik/dansuppvisning. Den var bra men LÅNG så vi gick tidigare för jag behövde komma hem i tid och sova ordentligt.


RSS 2.0