Besök på Ikea för att bota deppigheten

Idag var jag ledig men var ändå uppe som vanligt, alltså vid 7 (duktigt av mig eftersom jag inte kunde sova förrän halv 2 inatt...) för att äta frukost och sen vid 8:15 åka med vf till barnens skola för att därifrån åka med Linnea och hennes värdbarn hem till dom en stund. Där hade vi lite förmiddagsfika och en skön och välbehövlig pratstund innan dom behövde åka och hämta hennes andra värdbarn. Jag kunde åkt med dom dit och sen åkt med min vm som jag gjorde på morgonen men min vm svarade inte när jag ringde för att höra om det var okej. Dock ringde hon tillbaka när jag var på väg mot RER:n men då var det ju försent....Dessutom missade jag tåget med en halv minut..Det gjorde att det tog en och en halv timme i stället för 1. Var då hemma samtidigt som min vm och barnen. Därefter lånade jag lilla bilen och åkte först Parly 2 för att lämna tillbaka den externa hårddisken jag köpte när min syster och hennes pojkvän var här som var ett felköp. Trodde inte det skulle gå men fick ett tillgodokvitto i alla fall. Glad! Efter det åkte jag till Ikea. Kände att jag behövde bota min senaste deppighet lite så gick runt hela fast jag hade bara tänkt köpa svensk mat. Förutom lite lussekatter, julmust, pepparkakor, pepparkaksdeg etc. fick jag med mig hem en toaborste, ramar, diskborste, doftljus, klämmor och lite lådor till min fullsatta badrumshylla. Nu är min hylla städad och nästan allt ligger snyggt i lådorna och jag mår mycket bättre. Hade tänkt äta lunch där också men var redan hungrig när jag åkte från Linnea så tog en cheeseburgare och pommes frites på McDonalds. Dumt egentligen men är man vrålhungrig så är man.
 
Jag stör mig fortfarande på hur fransmännen kör som dårar och backar som idioter. När jag kommer ut från Ikea och ska sätta in varorna i bilen ser jag att det är någon idiot som har backat in i min bil??!! Det var inget jättestort märke men ändå?
När jag kom hem ställde jag bara kassen på mitt rum och gick över gatan för att handla lite nödvändigheter (mat).
Ikväll åt jag middag med familjen och det servades tacos. YES!  Så det har varit en bra dag idag! Jag hoppas det blir en bra dag imorgon också MED BARNEN!!  
 
  

Lördag i Montmartre del 2

Le petit musée du chocolat
 
Sacre Coeur
 
Utsikten från trappan nedanför Sacre Coeur.
 
En känd vägg där det står "Je t'aime" på 311 språk och hittade det svenska på tre ställen,tror jag.

Lördagen i Montmartre del 1

 
I lördags var jag i Montmartre med Elin och Linnea. För min del var det första gången jag var där så jag lekte lite turist, haha! Lite pinsamt att jag inte varit där förrän nu?! Jag har ju varit här i mer än 3 månader och har ingen bra förklaring. Det har bara inte blivit av. Har varit mer i mysiga St Michel-området och Le Marais kvarteren (fast inte på ett tag). Men jag kommer säkerligen åka dit igen! 
 
 Fikade på Starbucks mitt emot Moulin Rouge. Mina amerikanska pannkakor som var lite torra och inte särsilt varma, men den varma chokladen smakade desto godare!
 
Moulin Rouge
 Lite seriöst fotande blev det ju såklart på maten.
 
 

Toppar och dalar

Nu är jag okej igen. Jag har fått pratat ut lite med min vm vilket känns bra. Jag tog bland annat upp att hon inte ska hacka på mig för det som inte är mitt ansvar (läs inlägget: ta ingen skit). Jag har fått ett förlåt och nu hoppas jag att det inte upprepar sig. I slutet av samtalet fick jag även bra respons vilket gör att min hjärna blir alldeles förvirrad men egentligen borde jag väl ta till mig det. Tänka att när jag gör saker bra övervinner dom gångerna jag gör "jättefel". Topparna vinner över dalarna helt enkelt.
 
Sen så har jag nu bestämt mig för att testa att gå upp senast halv 9 på veckodagarna även om jag är ledig (tisdag och torsdag blir ju tidigare då jag börjar 8)  för att få en regelbunden rutin och kunna sova på kvällen och natten. Dock får jag ta sovmorgon på helgen. Ska testa detta i ett par veckor har jag tänkt. Vi får se om jag känner mig bättre.
 
Har också bestämt mig för att sporta mycket mer än vad jag gör (?). Innan jag åkte hit tränade jag ju varje dag i stort sett. Nu blir det mer promenader till dagis, tåget, affären, cykla till franskakursen. Det känns i kroppen speciellt när jag bär A på höften. Får jätteont i ryggen och en del andra ställen. Ska hitta ett bra gym (fått lite tips om ett som jag ska testa nu i veckan), simma, friskis & svettis etc.
 
 
 
 
  

Soppa och knäckebröd

Känner mig inte alls bra mentalt just nu. Dagen eller framförallt hela helgen har varit toppen och har mått super men när jag kom hem ikväll kändes det som att allt bara rasade. Sen att jag inte riktigt vet men har en hint om varför. Det gör det hela ännu jobbigare....
Men ska se om lite soppa och knäckebröd med färskost kan göra det lite bättre och skype med pappa en kort stund. 

Blod, svett och tårar

Som rubriken lyder så skulle jag sammanfatta den här jobbveckan. Det har varit bråk mellan mig och H varje dag i stort sett. Om han inte får som han vill eller gör något mot A så slås, knuffas, drar i kläderna, nyps han. Vilket inte är okej. Sen har det varit mycket med min vm också (läs tidigare inlägg) vilket gör att jag mår dåligt och tar till mig. Efter allt så är jag helt slut och då har det kommit lite tårar..
Lite (?) svettigt har det allt varit eller rättare sagt stressigt har det framförallt varit. Speciellt i onsdags (då jag skulle jobba fast jag egentligen skulle varit ledig) då jag skulle köra barnen till skolan. A var lite sjuk så hon ville sitta bredvid E i bilen. Men där satt H redan och ville inte flytta sig. Då sa jag tiil A att hon skulle sätta sig i sin barnstol men då blev det gallskrik osv. Så efter lite bråk med H och A hamnar E äntligen i mitten och allt blir frid och fröjd och vi kommer hinna, trodde jag...Men sen när jag sätter i gång bilen så lyser bensinlampan...Knappt någon bensin??? AAH! Varför har dom inte tankat?? Efter det "lilla" bråket om vem som skulle sitta var så var vi lite sena och att jag dessutom måste tanka...GAAH! Finns som tur är en bensinmack rakt över gatan så behöver inte krångla med det på vägen. Men vi hann innan grindarna stängde (klockan 9) och jag och A kom ut.
Blod har det inte varit så mycket (tror inte det i alla fall...) mest att jag slog i min andra opererade tå i veckan i köksbords benet. Har nu stickande smärta hela tiden och fått ett litet blåmärke som ser ut som ett streck på bägge sidorna av tån...AJAJ!
Jo men sen har jag jobbat 4 dagar i streck från 7:50 till typ 21 på kvällen. Jag slutar egentligen efter middagen men min magkänsla har sagt att stanna uppe för att hjälpa till om det behövts. Vilket det gjort också.
 
Idag har jag varit ledig under dagen så passade på att ta en liten sovmorgon men det var lite svårt när det smälls i dörrar och är högljutt. Har även passat på att träffa Linnea för en lunch inne i Saint Michel, Paris och haft en mysig pratstund. Sen tog jag tåget tillbaka till Versailles vid halv 3 för att träffa en annan au-pair tjej, Felicia, som åker hem till jul för hennes au-pair är slut....En liten stund hann vi ses innan hon behövde åka hem och hämta sina au-pair barn.
Nu i kväll ska jag sitta barnvakt för föräldrarna ska bort på en fest som den svenska sektionen anordnar för föräldrarna. Då ska vi göra hemmagjord pizza, marängswisch (stavning?) fast med mashmallows i stället och  mysa med några filmer. Så ska alldeles strax gå upp och börja "jobba".
 

Ta ingen skit

Jag är så trött på att få skulden och vara syndabocken för något som jag inte har ansvar över eller är mitt fel. Den här gången handlar det om en "lovbok" som barnen (H) har med sig hem över lovet för att skriva, rita och sätta in bilder på vad de gjort på lovet. Den skulle egentligen varit tillbaka i skolan i fredags men eftersom familjen var i London förra helgen så glömdes det totalt bort. Så då skulle min vp göra det i helgen i stället men det gjorde han inte så då fall det över på mig att jag skulle sätta mig med H och göra både den på svenska och den på franska när vi kom hem efter skolan idag. Vilket vi gjorde. H tyckte vi skulle börja med den franska så då gjorde vi det. Han ritade några teckningar och sen tyckte jag det var dags att göra den svenska men då vägrade han totalt. Det skulle tydligen bara vara bilder där i (fast han ritat innan) och blev jättearg och sa att han var trött och ville kolla på en film. Jag försökte några gånger att övertala honom men det gick inte. Jag kan ju inte tvinga honom att göra det om han inte vill. Sen när båda föräldrarna kom hem senare än vanligt (hmm..utan att jag fått veta något om detta) och jag fick snabbt laga middagen. När min vm frågor hur det gått så berättar jag ju såklart om att H vägrade etc. då får jag jättemycket skäll . Det var för det första inte mitt ansar, för det andra så försökte jag verkligen att få honom att rita men han vägrade ju och sen för det tredje så är jag väl ingen syndabock heller. Ta inte ut all aggreation som byggts upp under dagen på mig!! Fick veta sedan att det var min vp hon var arg på.... mhm..
Jag kom att tänka på Grynet som gick på tv när jag var liten. Hon sa ju alltid "TA INGEN SKIT". Det tänker jag inte göra heller. Nu räcker det. Ska ta upp det snarast på ett bra sätt.

Höstpromenad


Lazy sunday

Igår satte jag klockan på halv 10 för att jag ÄNTLIGEN skulle få lite sovmorgon men inte för mycket för då kan jag inte somna ikväll. Men jag stängde av klockan och sov till 12 istället. Jätteskönt var det. Vaknade underbart utsövd och gjorde mig en för mig lyxig söndagsfrukost i sängen. Yoghurt med skivad banan och cornflakes, wasa knäckebrödsmackor med skinka, juice, te och en clementin.Jag ligger fortfarande kvar i sängen med pjyamas och kollar på film och bara latar mig. Så underbart skönt!
  
 

Många bollar i luften

I torsdagseftermiddag/kväll hade jag verkligen många bollar i luften. När jag och barnen kom hem efter skolan skulle E's läxor göras (vilket inte var så många denna gången..som tur var för vi var lite sena) som vanligt och samtidigt som vi gjorde dessa ville H att jag skulle skära ett päron, ta fram de ena och de andra och A var på riktigt bushumör så hon tjöt, hoppade runt och tog allt hon egentligen inte får ta (vilket hon vet), tog hon och sprang iväg. Stackars E som skulle lära sig en dikt utantill blev stressad och kunde inte koncentrera sig. Jag försökte få dom att sluta men det var inte lätt... Det gjorde att det tog längre tid än vanligt för E. Men hon klarade det efter lite tragglande!
Eftersom det var torsdag så innebar det franska kurs på kvällen för min del. Men då gäller det att föräldrarna är hemma vid ca halv 7 så jag kan cykla iväg. Vid kvart över 6 ringer vp och säger att han är hemma om 20 min. Medan jag pratade sa A "caca" (betyder att hon vill byta blöja). Jag sa "Jag ska strax byta, vänta lite A" men tydligen ville hon göra det just då. Så precis när jag lagt på så tar A av sig blöjan full med bajs så att det rullar över hela golvet....YEY!...Tog henne till badrumet för att sätta på en ny. Samtidigt höll H på att tjata om något han vill ha och hoppade runt på alla möbler (vilket han att han inte får). Sen ringer telefonen igen, vp igen, han ville försäkra mig om att jag förstod vad han menade.Vilket jag gjorde. Hinner precis lägga på och börja torka upp bajset när telefonen ringer igen...Nu är det vm som säger att vp har problem med transporten hem (?) och om jag kan börja laga mat. Lite småstressad satte jag i gång att skala potatis, sätta ärtor på kokning och göra i ordning fisken som skulle in i ugnen.
Vp kom hem lite senare än han sagt så jag hade bara 10 minuter på mig att ta mig till franskan...Men jag klarade det! konstigt nog...Det brukar annars ta minst 20 minuter?!
Franskan gick bra men i slutet kände jag att ögonen gick i kors av trötthet så den sista halvtimmen var jag väl inte så koncentrerad kanske....Men det var inte bara jag. Hehe!

Läkarbesök och barnvakt hela dagen nästan

Igår fick jag en tid hos doktorn kl 12 eftersom jag varit sjuk så ofta sen jag kom hit för 3 månader sen (på fredag). För att göra några tester trodde jag men tydligen gör inte husläkarna det hos sig utan man får en remiss som man tar till vilket närliggande laboratorium som helst och gör testerna där. Men i alla fall så blev det lite omplanering i schemat. Eftersom jag och A äter lunch i vanliga fall runt halv 1 så fick hon stanna hemma med städerskan så att hon fick ge A mat och jag sprang över gatan för mitt läkarbesök. Därefter springa tillbaka för att städerskan behövde gå innan 1 och lägga A för siesta.
I morse på min lediga dag då jag brukar ta sovmorgon (bara för att jag kan) fick jag gå upp i vanlig tid och ta mig till det där laboratoriet och få testerna gjorda (ska tillbaks imorgon förmiddag för resultatet). Anledningen till att jag gick upp så tidigt var för att jag skulle vara hos Linnea i Le Vesinet vid halv 10. Vilket jag hann i tid till!!! (jag har blivit bättre på att passa tider sen jag kom hit, bra jobbat!) Lite förmiddagsfika blev det med Linnea och hennes yngsta au pair barn. Fast lite svårt var det att ha ett normalt samtal när en 3-åring vill att vi ska vara med och leka, visa plåster etc. Men några fick vi!
Precis innan jag kom till Linnea ringde min vm och frågade om jag kunde sitta barnvakt i kväll. Visst kunde jag det. Säga nej kan jag ju inte direkt, det är ju mitt jobb även om det var kort varsel. Dock igår frågade min vm om jag kunde sitta barnvakt någon/ra timmar på eftermiddagen för hon skulle förnya sitt franska körkort. Så jag har jobbat nästan hela dagen ändå. Nu ligger jag här och väntar på att föräldrarna ska komma hem.

Dag 3: Turistdag i Paris

Jag känner att jag är riktigt seg på att skriva klart vad vi gjorde den veckan min syster och hennes pojkvän var här men nu kommer det några inlägg med detta.
 
Dag 3: Turistdag i Paris
Vi var rätt trötta från dagen innan så vi tog en liten (lång?) sovmorgon och runt 12-13 tog vi tåget in till Paris för att börja med ett av dom ställena som var på listan, Notre Dame. Men vad jag inte riktigt hade räknat med var att det skulle vara så lång kö och så mycket folk men det var bara att ställa sig. I kön kom jag på att det är alla helgona i dag också (i Frankrike) vilket göra att alla är lediga eftersom det är en röd dag och dessutom lov....Men vi kom in och det var andra gången jag var där men den är fortfarande lika fin och maffig. Vi ville även gå upp på taket så vi letade efter ingången därinne men vi blev hänvisade till en ingång på utsidan och där var ännu en lång kö om inte längre?! Så vi skippade det. Istället tog vi en promenad längs med Seine i duggregnet för att bege oss till nästa turistställe som var på listan, Eiffeltornet. Fast vid Musée d'Orsay kände vi att det räckte med promenad (bland annat för att min systers sko gick sönder, sulan lossnade så hon frös lite om tårna. Stackarn! Hennes enda skor hon hade med sig) och tog RER: n istället. På vägen till Eiffeltornet köpte vi med oss en macka som vi åt gåendes. Men kan ni gissa om det inte var JÄTTElång där också....Men vi ställde oss där i kylan (det började blir kallare och blåsa mer nu) och vi såg hur många gav upp efter ett tag. Jag kan säga att det var vi nästan också på väg att göra men det gjorde vi inte, som tur var!
Vi fick uppleva mycket för 12.50 euro som fick batala för att komma till "sommes" (toppen).Till att börja med fick vi se Paris på 2e étage (2:a våningen) när solen var på väg ner och där fick vi även byta hiss (det finns tydligen 2 hissar, ena går från botten till 2:a våningen och andra från 2:a till toppen). När vi stod i ännu i en kö för att komma upp till toppen började Eiffeltornet lysa och sen även glittra, jättefint! På toppen var det fruktansvärt blåsigt och kallt men lite bilder och jättefin nattutsikt över Paris fick vi innan vi nästan sprang ner till en undervåning som fanns på toppen för att värma oss. Dock stannade vi inte där länge för vi var så stelfrusna och vi ville se Eiffeltornet glittra från marken. Vilket vi också fick! Det hördes ett gemensamt "wow" från alla därnere när det började och alla kamreror var snabbt framme även om det håller på i fem minuter?!
Därefter tog vi RER:n till St. Michel. Jag ville visa en jättemysig restaurang (samma som jag råkade äta råbiff på...) som jag visste serverade typisk fransk mat och "fondant au chocolat". Så det blev tvårätters, alla tog Entrecôte och fondant au chocolat fast dom tog med vaniljkräm och jag violglass till efterrätten. Supergott! När vi skulle beställa så föreslog bordet bredvid som var norrmän att vi skulle testa sniglar och råbiff, för att se hur det smakar och sen kunna skryta med det på festerna hemma (öhh?), redan testat sa jag då. Då blev dom tysta! HAHA!
Efter restaurangbesöket tog vi oss hemåt och jag var helt stelfrusen fast jag hade på mig mycket. Hemma blev det lite filmmys i lägenheten och varm blåbärssoppa för min del. Vid sängdags kände jag mig febrig och genomförkyld. Jag kollade inte febern men jag låg under natten med två tjockastrumpor, två fleecetröjor, ett par byxor och ett duntäcke. Frös som bara den.
 
 
 
 
 

Mer bilder från dag 2.

 
 
 
 
 

Dag 2: Versaillesslottet

Dag 2, onsdag: Första (riktiga) dagen var vi på det gigantiska och vackra Versaillesslottet. Jag har ju sett det när jag åkt till tågstationen Rive Gauche eller till min franska kurs men aldrig varit därinne under dom nästan 3 månaderna jag varit här (vet ej varför). Men det var riktigt vackert med alla vackra salar i guld och pampiga vägg-och takmålningar. Det var så STORT!!! Som ni kan se på en bild här nedan så är den lilla modellen på slottet så stor att jag knappt kan få med den på bild då kan ni tänka er hur stort det är i verkligheten.
Efter slottsvisiten tog vi en promenad till Monoprix för att handla lite nödvändigheter till veckan. Sen gick vi till place Notre-dame i Versailles och satte oss på en italiensk restaurang och åt alla varsin pizza (jag och min systers pojkvän råkade få ägg i våra fast vi beställt utan??? Okej smakade det). Därefter tog vi bussen hem för min vm och barnen ville träffa dom innan familjen skulle åka till Rennes över långhelgen. Så vi fikade en stund och pratade innan de fick lite bråttom som vanligt och åkte iväg efter lite upp och ner springande efter glömda saker. Så hade vi lägenheten för oss själva och vi kunde andas lite innan vi begav oss mot köpcentrumet Parly 2 som ligger med 10 minuters promenad från där jag bor. Några fynd gjorde dom allt på kvällskvisten. Vi var där tills dom stängde kl 21. Därefter hem och laga (jag) kycklinggryta med ris medan dom skypade med familjerna där hemma i Sverige och visade fynden. Efter middagen blev det lite seriemys innan vi gick till sängs.

 

 

 

 

 


Lyckorus!!!!

Dag 1, tisdagkväll: Jag tog bilen till tågstationen direkt efter att jag slutat jobba vid 19:15 för att åka och hämtade min syster och hennes pojkvän på challe de gaulle flygplatsen. Det var rätt så smidigt bara att det tog 1,5 timme för mig att komma dit. Men det var stor LYCKA att äntligen få se några från där hemma och blev som förväntat sönderkramad av min syster.
Hemma hos mig igen vid drygt 23 efter att fått ner deras stora bagage i den lilla bilen var de vrålhungriga så jag satte igång och lagade pasta med bacon och färska tomatbitar i grädde som var uppskattat. Sen blev det sängen för att vi skulle orka morgondagen.

Jag kom på att ni inte fått se hur jag bor så här får ni en bild. Den längst ner. Nu kan ni jämföra med hur det såg ut innan jag fick finbesök och hur det var då. Jag har nämligen fortfarande ute den stora sängen.

 


Mys i en tyst lägenhet

Jag är ledsen att det inte blev någon uppdatering igår. Men när jag kom hem igår efter att ha lämnat nästan hela familjen (pappan åker nu ikväll) på Gare du Nord för att de skulle ta tåget till London (det tar bara 2 timmar och 15 minuter?!) som var rätt så jobbigt och krångligt resa så var jag helt slut när jag kom hem att passade jag på att använda den stora tv i lägenheten och kolla på serier och en film och somnade nästan innan jag fick sällskap av min värdpappa vid middagen. Planen var egentligen att jag skulle stanna inne i Paris några timmar för att shoppa lite, turista och hitta en mysig restaurang/café att äta på.

Det var tur att jag var med till tåget för det var bökigt att ta sig dit ända in i det sista...detta förbannande land är så långsamma på att laga saker eller göra det lättare för handikappade eller människor med en barnvagn att ta sig fram. Jag tror vi åkte minst 20 rulltrapper, 5 hissar och 3 trappor (en med 100 trappsteg, den var så lång att jag räknade..). Vi skulle inte behövt ta den långa trappan med alla väskor, barn och barnvagn om det här landet varit bättre på att laga saker snabbare och inte vänta tills nästa sak gått sönder. Om en rulltrappa inte fungerar lagar man väl den snarast men då skall väl hissen åtminstone fungera men nej då är den också sönder....Grr!
Men dom kom fram i tid även om det blev lite stressigt i slutet.
Nu ligger jag här i lägenheten alldeles själv med lite migrän..När jag äntligen får lite lugn och ro och kan slappna av så kommer den.....Räckte det inte med att ha influensa och 39,4 graders feber när min syster och hennes pojkvän var här?? (Berättar mer om det i nästa inlägg) Det måste vara något fel på min kropp. Jag har kanske dålig ämnesomsättning eller så är den bara en mottagare till alla slags virus som finns runt omkring mig? Jag är så fruktansvärt trött på att vara sjuk eller halvkass hela tiden. Nu räcker det!

Bjuder på lite bilder från när jag hade besök från Sverige förra veckan. Det är bara några få av alla bilder vi/jag tog. Mer kommer snart!Jag lever....

Jag lever om ni undrar....! men jag har haft väldigt mycket på gång under dessa (nästan) två veckor jag varit frånvarande från bloggen. När jag har äntligen satt mig ner har jag bara känt att jag antingen måste vila eller sova. Så då har jag inte orkat berätta om mina äventyr som bland annat har varit att jobba, besök från min syster och hennes pojkvän, skitjobbig influensa med 39,5 graders feber etc....Det kommer en rejäl uppdatering under morgondagen! Men först ska jag assistera familjen på morgonen med att agera taxi, för hela familjen ska till London och stannar till på söndag. Vilket innebär att jag har hela huset alldeles för mig själv!!! Jag får låna lägenheten om jag vill och värma mat, kolla tv/film etc. LYX!!! Men lite läskigt ändå.....

RSS 2.0