Promenad med drömmande musik i öronen

Den här helgen har jag inte gjort något roligt alls... för jag har knappt vistats utanför mitt rum och detta på grund av att jag vaknade halv 5 på lördagsmorgonen med du dunder migrän som vägrade ge med sig. Jag har aldrig varit med om ett sådan jobbig migrän förut. Jag låg praktiskt taget i sängen hela dagen med illamående, ett blött papper på huvudet och ett mörkt linne då gardinen inte gjorde någon nytta att mörklägga rummet så pass mycket som jag behövde. Eftersom jag försökt sova bort migränen hela gårdagen (migräntabletter fungerar inte för mig) gick det ju inte så bra att sova på kvällen. Sover jag på dagen kan jag inte sova på natten, så har haft sen jag kan minnas. Jag hade huvudvärk hela natten och har fortfarande lite men inte till den grad som det var i går som tur är. Varför vill den inte ge med sig????

Men med lite push från mamma och pappa, gick jag ut på en eftermiddags/kvällspromenad i slottsparken tillslut och det var visst inte bara jag som tänkte på det utan alla Versaillaiser också. Fullt med folk. Men det gick förvånansvärt bra även om huvudvärken fortfarande var kvar och jag fick stanna och ta lite luft i bland. Jag hade iphonen med mig så jag kunde lyssna på syrrans "dröm-dig-bort"- lista, perfekt tillfälle att drömma sig bort lite till sommaren etc. Det var så underbart härligt. Nu när det verkar som att regnet försvunnit för en stund i alla fall så allt blommar så ljuvligt fint och grönt. Familjerna som leker och spelar fotboll på gräset, cyklar i parken och (lite) värme i luften. Den har jag saknat mycket kan jag säga.
Ni som inte är här utan är hemma och njuter av den plötsliga sommarvärmen i Sverige (inte alls avundsjuk!!...) missar den underbara sena våren som Paris bjuder på idag istället!


Fel på bilder

Jag vet inte riktigt vad som händer med mina bilder. Eftersom jag lägger upp dom flesta inläggen från mobilen då alla bilder ligger där. Annars måste jag lägga över alla bilder till datorn först. Lite bökigt men jag är väl för lat och mobilen är smidigare. Men ska starta den lilla datorn och fixa det ikväll om jag inte glömmer så att ni kan få uppleva den fantastiska Monet's trädgården som jag fick uppleva. Även andra bilder som jag inte vågat lägga upp för att det inte troligen inte skulle gått.


c'est une cuillère!

När jag, H och A lekte med playmobil i veckan så ser jag att A har något i munnen och frågar henne:

-Vad har du i munnen, gapa!
-aah! (Gapar)

Hittar en liten playmobil sked i munnen när hon gapar och förklarar att det är jättefarligt att ha den i munnen och att man inte får det. Då svarar hon:

-Mais c'est une cuillère! (Översättning: Men det är ju en sked!)

Hon är inte dum hon. Jag skrattade högt inombords men försökte vara allvarlig och sa att man aldrig får stoppa små leksaksskedar i munnen för det kan gå illa och H höll med mig.


Update

Jag vet att jag varit lite borta från bloggen den senaste tiden men det har varit mycket jobb och när jag inte jobbat så har jag hellre varit lat och slappat. Men sen jag sist skrev så har vi varit lediga i måndags (annandag pingst innebär "jour ferie" =röddag) så en extra helgdag är härligt men den förvirrar resten av veckan då jag hela tiden den här veckan trott att var tisdag om det var obsdag osv.
Vi här i Frankrike har dessutom haft regn, regn och åter regn medan ni där hemma haft över 20 grader och sol. Jag trodde jag skulle få det fina vädret eftersom det är längre söderut men icke. Det som är bra dock är att allt är grönt och blommar, så jag njuter av det men pollen finns i luften = vakna med igen svullna ögon. Jag har i alla fall inte varit sjuk på lite mer än 3 månader! Stort plus!
Sen har jag och Josefin haft en eurovisionkväll med övernattning (som alla redan vet vann ju Danmark, grattis till dom även om dom härmat Sveriges bidrag med Loreen från förra året jättemycket..). Sen har jag spenderat en välbehövlig mysig långlunch med Linnea och Ida uppe i Montmatre, lite kikande på välbehövlig ny väska i Porte cligncourt (stavning?) för 20 euro. Jag behöver verkligen en då min enda väska gick sönder igår. Vi hann även med att kika i affärer på La Defense (just nu är det köpstopp för min del även om jag köpte mig lite nödvändiga saker i onsdags men annars nej, ska vänta tills min nästa lön så väskan får vänta).
Det som inte är lika positivt är mitt förbannade avlopp som fortfarande inte är fixat...i veckan ringdes en rörmokare hit i alla fall och jag fick reda på att det är fel på pumpen och inte rören. Så det kan inte vara mitt fel!!!! Nu får vi väl se hur det går med det, jag antar att dom ska köpa en ny för laga den går inte. Det är bara det att en ny kostar runt 500 euro.

Sen har jag även passerat "två-månader-kvar"- strecket. Det är lite svårt att förstå att det är mindre än två månader kvar tills mamma och pappa kommer och hämta mig och vi åker till Normandie en vecka för sol och bad (har jag berättat det?) precis innan jag fyller år den 28 juli. Jag längtar tills jag får komma hem igen! Träffa familjen, vänner och släkt som man inte sett på månader. Jag känner mig rätt så färdig med aupair-livet just nu efter det året jag haft. Jag kommer sakna barnen allra mest då dom är helt underbart goa och verkligen kommit mig nära. A är som en igel på mig nu till exempel och igår fick jag inte ens gå på min franska kurs utan att hon skulle följa med och stortjöt när hon inte fick det. H vill leka med mig hela tiden och vi har lite mysiga pratstunder när det är bara han, jag och A. Samma gäller E även om hon kommit in lite i tonåren och säger emot och gruffar om man säger till henne att göra något.

Idag är det fredag och snart redan helg igen. Dessutom är jag ledig fram till 16 och trodde jag skulle få sovmorgon. Byggarna som ska bygga familjens vind till en till våning började redan vid 7 med att väsnas som bara den. Jag försökte verkligen koppla bort det och försätta sova, det gick inte så bra. Men låg ändå kvar i sängen till kvart över 9.
Det har regnat hela morgonen så jag håller mig inne idag även om jag behöver handla lite. Kanske tar mig ut ändå får se hur vädret är.

Ha en bra fredag alla!

Linnéa i Montmatre på våran långlunch med sina "Moules et frites".
Stinkande avlopp

Jag tror det var andra eller tredje dagen som Emma var här så drar jag undan duschdraperiet av en slump på morgonen och ser att hela duschbrunnen är full av (avlopps)vatten med lite smått äckliga avloppsrester i. Typiskt!
Jag kan nästan ingenting om avlopp så det fick bli ett samtal hem och höra med pappa hur jag skulle göra. Efter intensivt pumpande med "sugproppen", upplockning av hår och mer vatten kommer upp än ner (?), avloppsrester och en stinkande lukt senare ringer jag min vm för att höra om dom kan ringa efter en rörmokare. Men nej jag skulle testa en massa saker först. Putta ner ändan av en stålgalge, ta ut allt äckligt avloppsvatten så att jag kunde hälla i propplösande medel (3 ggr..), pumpa mera med "sugproppen"...Inget fungerande alls.
Nu hade vi ingen "egen" dusch eller handfat att tvätta händerna i eller en vask att diska i. Det är nämligen så att alla dom tre är sammanlänkande. Men inte toaletten (puuh...)
När lovet var över och familj var hemma så försökte vp att fixa det, lägga i ett starkare propplöande medel etc men nu nästan två vckor senare är det fortfarande stopp i avloppet och mina vfv vägrar att ringa efter en rörmokare. Det ska testa en sk bomb först.... jag måste ha dörren stängd och mitt lilla fönster öppet hela tiden för det är en sådan vidrig stank. Jag går bara in där för använda toaletten, sminka mig eller hämta allergitabletter. Ni kanske undrar var jag tvättar mig, borstar tänder, diskar och duschar någonstans? Eftersom tvättstugan finns på andra sidan av min dörr och där finns ett handfat så har det blivit ett temporärt "tvätta-händerna-diska-borsta-tänderna -handafat" och duschar får jag göra där uppe i lägenheten men BARA under dagen (föräldrarna duschar på morgonen och barnen på kvällen). Jag känner mig lite i vägen och det känns inte alls kul.
Jag hoppas verkligen att dom kan fixa det på lördag förmiddag som dom lovat så att jag sen på kvällen kan ha lite Eurovision-tacos-mys med Josefin utan någon stinlkande lukt.

Monet's trädgård

Monet's trädgård var helt klart en fantastisk upplevelse!!! Alla dessa blommor i olika färger och former!!! Både min och Emmas (eller mest Emmas kanske?) kameror gick på full speed nästan hela tiden. Vi kom dessutom dit när det var som bäst, solen sken på klarblå himmel och det var ca 25 grader. Men det var lite små jobbigt att ta sig dit då vi missade första tåget vi skulle ta och nästa gick inte förrän två timmar senare...så vi var framme i Vernon (Trådgården ligger inte exakt här utan en närliggande by typ) vid 15:20 och sen skulle vi vänta in "shuttle" (direktbussen) som inte kom förrän 15:50. Inte så lång tid att vänta tänker ni men vi fick veta att trädgården stänger vid 18. Lite smått panik letar vi efter en taxi men tror det fanns någon?? Nej! Vi väntade in bussen i alla fall och hann precis gå runt hela trädgården och dofta på blommorna!! Dock hann vi inte med Monet's hus innan dom stängde....lite tråkigt! Men jag ska allt bege mig dit igen även om hela dagen (resa +biljett in till trädgården) gick sammanlagt på drygt 40 euro.
 


Eiffeltornet - Tredje gången gillt

 
 
 
 
 
 
 

Nu grönskar det i Paris!!

 
På väg hem efter en fantastisk dag inne i Paris med bl a shopping. Knyckte en syrienkvist på vägen hem, underbar doft (kände lite trots allergin)!
 
Köpte en Falafel och pommes frites och gick ner till Seine och njut i solen (22 grader).
Gatorna i Le Marais, efter lite second hand tittande.
Champs Elysèes i fina kvällsolen (24 grader) och skymten av Triumfbågen.

Fina Emma vid triumfbågen

Jag vid triumfbågen i solnedgången

Emmas första (och bästa!) crêpes med nutella och banan vid Champs Elysées

Körsbärsträden blommar jättefint nu i Paris!

Vacker blomsterplantering!

Jag och Emma vid Louvrenpyramiden

En av alla utställningar vi gick på! (vi hann nog med 7-8 stycken på 3,5 timmar, BRA JOBBAT!)

Emma vid antingen en grekisk eller en romersk staty

Nu hoppas jag att det går att se bilderna! Jag är ledsen att det inte gått att se bilderna men min blogg.se-app verkar inte fungera så bra. Det ni ser på bilderna är den andra och tredje dagen, tror jag, när Emma var här. Mer bilder kommer!

 


Tredje gången gillt- Versaillesslottet!

Men vad gör det om man får spendera tio underbara dagar med den här fina tjejen! Tänk att det nästan gått ett år sen vi sågs senast!!! Jisses! Det var på tiden. Vi kommer ha det kanon bra!!!


RSS 2.0