Barnvakt under midsommar

Midsommar som var förra helgen blev inte riktigt som planerat..jag skulle ha firat (hjälpt till...) med barnens svenska sektion som finns på deras skola. Vi skulle dansat runt midsommarstången, ätit go svensk picknick i gräset, lekt lekar (som alla Au pairer skulle hålla i). Men vädret var bedrövligt. Regn, kallt och molnigt så det midsommarfirandet blev inställt.
Jag visste inte riktigt var jag skulle ta vägen för jag ville absolut fira midsommar. Och använda min "fina" egengjorda midsommarkrans. Tillslut åkte jag med min värdfamilj till en som heter Christine och var med firade med alla föräldrar och barn. Inte riktigt det jag tänkt mig...men det var roligt ändå! Den egentliga anledningen var att jag sen på kvällen skulle sitta barnvakt åt Christines tre barn och dom bor lite konstigt. Om jag inte kommit dit tidigare på dagen hade jag fått åka buss och sen så skulle dom hämta mig på en busshållplats någonstans. Så jag tänkte att det är väl bäst att vara där innan och slippa det.

I alla fall var det superlätt att vara barnvakt. Dom var jättegoa och supersnälla med mig. Dom var artiga och sa "tack" om man gjorde något åt dom, jag behövde bara hinta att det var dags att borsta tänderna och ta på sig pjyamas. Varför kan inte mina barn göra det??
Vi låg och myste i soffan och kollade på tre filmer tills föräldrarna kom hem vid kl 00 (det var inte meningen att dom skulle vara uppe så länge men jag hade fått berättat för mig att dom somnar oftast i soffan och att jag då skulle lägga dom i sängen). Två av dom somnade innan men sen vaknade den ena och var fortfarande vaken när föräldrarna var uppe. Men det gjorde inget fast jag kände mig som en dålig barnvakt....dom var väldigt nöjda ändå och jag fick 40 euro för den kvällen!!! Inte illa för 4 timmar!!
När jag var klar så blev jag hemkörd av Christines man och pratade/diskuterade på franska. Kände mig lite proffsig som höll en hel konversation på franska vid liv hela vägen hem!!

Men dagen efter, söndagen var jag helt slut i kroppen och låg kvar i sängen och läste och kollade film. Helt slut verkligen. Men det kan bero på att jag lekte ett antal omgångar Twister med alla barnen i huset på lördagen. Jag tror det var minst 12 barn?!





Glad midsommar alla!


300 dagar

Jag har svårt att förstå det men igår passerade jag "300-dagar"-strecket. Så länge har jag varit i Frankrike?! Är det verkligen sant och nu har jag inte långt kvar tills hela familjen (minus katten) kommer och hämtar mig!!!!! 37 dagar för att vara exakt. Min syster åker dessutom med, JIPPI! Det hade gått väldigt bra med bara mamma och pappa också men ännu bättre om alla följer med!!

Sen sist jag skrev så har vädret förändrats till mer sommarvärme. Dock dyker några oberäkneliga regnmoln upp lite då och då...men temperaturen ligger lite över 20 grader nästan varje dag. Vilket är härligt! Nu får värmen bannemej hålla i sig, det är ju faktiskt nästan mitten av juni nu.
I fredags hade vi 30 grader och strålande sol. Gissa om jag låg ute en stund i solen och solade. Men inte mer än 1,5 timme. Det var den tiden jag hade kvar efter avlämnande av barn på skolan, storhandling och städning av hela lägenheten.
Senare den kvällen fick jag en liten sovkompis bredvid mig, Josefin åkte till mig när hon slutade jobba. Vi mumsade på mitt svenska Ikea godis (det har dom precis börjat sälja och dessutom billigt!! måste dit och köpa mer!!!) som jag fick av min vm samma dag, pratade om allt mellan himmel och jord och såg på step up 2 innan vi släckte lampan.
På morgonen hade jag kurs som vanligt med vår nya proffeseur som är grekiska men pratar flytande franska bra. hon är bra men saknar min gamla lärare lite. Det var mer skämt och större diskussioner med honom även om det var jobbigt ibland så vande man sig.
Efter kursen åkte jag till Josefin som befann sig på Parly 2 och shoppade. Vi tog oss till tågstationen för att åka in och möta upp Linnea i Parc Monseau och hade picknick i det underbara vädret. Väldigt mysigt!
Det var bara det att några timmar senare kom en massa svarta moln och vi far hemåt. Linnea åkte med mig hem och vi lagade mat tillsammans. Det blev ravioli, stekta kycklingbitar och stekt squash med lite vitlök och olivolja och vitt vin till. Lite ihop slängt men väldigt gott. Det var väldigt mysigt att bara sitta och prata om allt medan det spöregnade utanför.

På söndagen vaknade jag helt slut i kroppen men åkte ändå in och shoppade med Josefin några timmar på La defense. Hittade lite basgrejer som jag behövde.

I måndags och tisdags var det jobb som vanligt. Även idag, mellan 11:30 och 16 fast jag skulle varit ledig. Det hade jag verkligen verkligen behövt idag eftersom jag inte kunde sova mer än sammanlagt 1 timme i natt. Jag hade sån kramp i min fot som vägrade ge med sig och sen till råga på allt började min häl också krampa intensivt. Så imorse när byggarna började jobba på vinden vid 7 var jag inte alls glad...jag kände helt utmattad och ville bara lägga huvudet under kudden och sova vidare. Jag låg kvar tills 9 i alla fall.
Jag tog en värktablett sen efter frukost och det blev bättre framåt eftermiddagen så jag kunde åka med min vf när dom skulle simma så kunde jag träna lite styrka på gymmet där.

Nu ska jag krypa ner och läsa mig en bok! Jag känner att jag behöver koppla av och sen sova minst 8 timmar i natt.




Näsor

Jag var och lekte med A i parken idag och då kom jag på att vi kunde leka med "näsor" alltså sätta några speciella blad på näsan som man (jag) gjorde när man var liten. A tyckte det var himla kul och skrattade högljutt. Hon kallade dom även för plåster. En bunt med "näsor" råkade av någon anledning följa med hem sen...haha!
Jag kunde inte låta bli att ta kort på oss! Vilka barnminnen!

 

 


Parc Asterix

Här kommer några bilder från Parc Asterix. En från säl/delfinshowen som jag glömde berätta att vi såg. Väldigt duktiga delfiner och sälar och bra koreograferad!


Utekväll, Gatsby's och Parc Asterix

Ja nu var det här med att skriva igen...Det går inte särskilt bra. Jag kan komma på flera ursäkter till varför jag inte skrivit något på mer än en vecka nu men dom slipper ni. Utan jag säger bara förlåt och så ska jag verkligen försöka bättra mig.

Ni kanske vill höra kort (?) vad jag haft för mig förra veckan.
Måndag var som vanligt hämta A, hämta resten av barnen, åka hem läxor etc förutom att jag slapp städa barnens rum och min vm var bortrest på jobb så jag lagade mat och fick på dom pjyamas.
Tisdagen var fortfarande min vm borta så jag körde alla barn till skolan i spöregn... På hemvägen körde jag till dagisateljen istället för att åka hem direkt så A fick leka lite. Hon har blivit så stor nu. Pratar i fulla meningar (när hon vill), växt på längden. Det är roligt att se!
Onsdagen var jag "halvledig", jag var ledig på morgonen så jag kunde åka till Linnea och hennes minsta au pair-barn och fika en stund. När dom skulle åka till skolan för att hämta hennes andra au pair-barn passade jag på att åka med för att kanske kunna få åka med min vm hem men det gick inte. Den stora bilen var på verkstan tydligen och hon skulle ha 6 st i den lilla. Så det var bara att ta bussen hem tänkte jag. Men sedan fick hämta ut H för min vm fastnade i en bilkö. Dessutom fick jag en fripassagerare med mig hem, E. Det gjorde inte så mycket, vi skratttade och spelade på min telefon men hon hade velat ha en kompis med sig på bussen ändå sa hon . När vi kom hem så hade dom bråttom iväg så när dom skyndat sig iväg så kunde jag gå upp och värma mig en delicat pizza och sen lägga mig och kolla på en film. Jag trodde jag skulle vara ledig resten av dagen men någon timme senare knackade det på dörren. Jag blev tillfrågad att jag skulle vakta barnen ett tag och baka en kladdkaka för dom skulle ha gäster (kompisar till barnen). Resten av eftermiddagen/kvällen var jobb, ledig, jobb, ledig tills middagen. suck! jag hade gärna varit ledig hela dagen men man kan ju riktigt säga nej när man inte gör något särskilt. Jag borde nästan var borta från huset hela onsdagen så att jag kan få vara ledig hela dagen. Men det är ju det att jag inte riktigt vet vad jag ska göra? Oftast vill jag bara ta det lugnt och vila.
Torsdagen var lite underlig då E haft tandvärk hela natten och inte sovit så hon var hemma från skolan och även min vm (försökte jobba hemifrån) så jag förstod inte riktigt varför jag också behövde jobba?! A var ju på dagis till lunch och sen efter lunch skulle hon ju sova siesta etc. Så jag kände mig lite övervakad och i vägen hela dagen. Jag kunde ju inte ta en liten vilopaus som jag brukar göra när jag lämnat A på dagis utan fick komma på saker att göra hela tiden. Lite för ansträngande faktiskt.
På fredagen var jag ledig fram till 16 då jag hämtade A på dagis. Innan dess tog jag först en lång sovmorgon och ta det väldigt lugnt. Sen på kvällen åkte jag in och mötte upp Linnea och Chitai i Paris för att gå ut och fira Linnea födelsedag som var i tisdags. Först blev det classy champagne i små petflaskor på champs Elysées och sen vidare till en krog på en avgata på Champs Elysées för lite fördrinkar och sen tillslut bar det vidare till en nattklubb. Jag var inte hemma förrän kl 6 på morgonen. Dessutom med hemsk fotvärk då jag fick gå barfota hem (ska aldrig ta klackar igen eller i så fall ett par reserv skor). Sen var det upp kl 10 igen nästa dag för att ta mig till franskakursen. Där hade vi en timmes lektion och sen 3 timmars fika/lunch- stund då det var sista gången för min franskalärare. Han ska vara pappaledig resten av kursen (bara två veckor kvar). Det var väldigt mysigt och mycket franskpratande! Därefter åkte jag hem en timme innan jag skulle iväg igen och se Gatsby's med Linnea. Den var riktigt bra tycker jag. Dock kom jag hem kl 00 och skulle upp kl 7 nästa dag för att möta upp Josefin på Challe de Gaulle (flygplatsen) kl 10 för att åka till Parc Asterix. Det var verkligen värt besöket tycker jag. Man blev som ett barn igen och jag fick åka vad man ville. Jag fick sådan adrenalinkickar av att åka attraktionerna, riktigt härligt! Det var ett år sedan jag var på en nöjespark. Dock kostade det 45 euro (inträde + buss tur-och retur till parken) och var väldigt långa köer på alla attraktioner. Men nu pappa har jag varit där du försökte få oss att vilja åka till istället för Disneyland för 9 år sedan!!!
Vi åkte därifrån vid 17:30 men jag var ändå inte hemma förrän 21 på grund av arbete på min linje. Suck! så fick åka en sträcka med ett annat tåg för att sedan byta till mitt tåg.
Som ni läser så har jag inte haft många timmar sömn den här helgen så igår var jag helt slut.
Det var min vecka det. Inte så händelerika veckodagar förutom jobb men en fullspäckad helg!

RSS 2.0