Rulla ur sängen

I måndags var det solsken en stund på väldigt länge och jag började inte förrän 14 så då var det bara att snöra på sig gympaskorna och bege sig ut för en timmes springtur och därefter blev det 10 min utfall, några spänst hopp, situps och armhävningar. Det var en riktig härlig känsla jag kände efteråt när jag fyllt kroppen med endorfiner efter lördagen (berättar i nästa inlägg!)...Stolt över mig själv!
MEN igår eller framförallt idag tycker jag inte det är lika roligt längre...Jag har sån träningsvärk i varenda muskel på kroppen. För att komma ur sängen måste jag rulla mig ut. Att sätta sig ner ska vi inte tala om....AJAJ! Jag skulle inte ha tagit i så hårt men det kändes ju SÅ bra så kunde inte hejda mig.
Sent igår kväll mådde jag inte bra heller. Jag tror jag fått ännu en baskelusk..suck! Min vp och A har varit lite småsjuka i helgen som var så då har det nog studsat till mig?!
Idag hade jag planerat att vakna tidigt (vilket jag gjorde) åka in till Paris och vara lite kulturell och gå på museum, träffa Linnéa osv. men jag kom aldrig ur sängen. Det var jättesvårt. Så blev lite sur över att inget av det blev av....Det får bli en annan dag!!
Under eftermiddag trotsade jag träningsvärken och min baskelusk och begav mig ut på en lååångsam promenad i den soliga slottsparken. Det såg nog roligt ut när jag gick...Haha! En sönderrostad robot ungefär. Nya endorfiner och frisk luft fylldes min kropp av iallafall. Underbart! Fick ett sådant sug efter att springa igen när jag såg alla förbi springare. Det får bli när den här träningsvärken är borta.


Hemskt dålig uppdatering..

Ja som rubriken säger så har jag verkligen varit dålig på att skriva här de senaste 2,5 veckorna. Det är inte med mening men först var det så att jag varken kunde lägga upp nägra inlägg eller bilder på 1,5 vecka. GAAH!!!! Vilket var sjukt irriterande. Jag har ingen aning varför heller?! Men nu tror jag det har löst sig. Hoppas jag. Sen har allt gått i ett här med barnen och samtidigt försöka få en välbehövlig sömn och vakna pigg och glad till en ny dag fast det nästan ständigt har varit grått, trist blandat regn/snö och kallt.
Men nu har jag tänkt köra igång igen!!!

Med mig är det bra just nu förurom att jag känner att jag har stor sömnbrist. Går väl och lägger mig lite för sent. Är inne på datorn och kollar på film etc. Men det är så skönt och mysigt efter en lång dag med barnen. Att få ha lite egen tid. Men jag ska nog ta och börja läsa böcker istäälet, t ex den jag fick i julkapp. Det låter som en bra idé att testa nu under resten av veckan.

Idag, onsdag har jag varit ledig! Oerhört skönt efter helgen och efter två heldagar med barnen nu i början av veckan. Imorse skulle jag ta jag ta mig till Linnea för vår tradtionella onsdagsfika. Jag hade därför ställt klockan på 8 för att kunna ta en lång lyxig frukost och sen åka runt 9. Jag hade sagt att jag inte skulle komma tidigare än 10 men var inte där förrän halv....
Först försov jag mig så fick rusa efter att ha druckit en kopp te till tåget. Det första missade jag på milisekunden och det andra var nästan 20 min försenat. För att ta mig till Linnea byter jag på La Defense till RER:n. Men några stationer innan Linneas station stannar tåget och står stilla där i drygt 10 min..SUCK! men sen började det rulla igen som tur var...
Vi fick en timmes mysig pratstund i alla fall innan hon skulle hämta sitt äldsta au pair barn i skolan. Då passade jag på att åka med och därefter få skjuts hem av min vm.
Väl hemma tog jag sen en rask promenad till Parly 2 för att köpa födelsedagspresent till H som fyller 6 imorgon. Det var inte lätt kan jag säga men tillslut hittade jag en grej som jag tror han kommer tycka om. Jag passade även på att köpa till E som fyller 10 dagar efter H.

Ja det här med att fylla år och visa för sina klasskamrater att man gör det också är större här än vad är hemma kan jag säga. När jag var liten hade man med sig ett glasspinnepaket och som man bjöd alla på. Här bakar man tårtor, kladdkakor och blandar saft för att ta med till skolan. Till BÅDE den svenska klassen och den franska. Det pågår tydligen en intern liten tävling mellan mammorna varje gång ens barn fyller år. Om vem som har finast bakverk etc. Stackarna! Vilken press!

Efter turen på Parly 2 gjorde jag det mysigt i min säng med serier och en god fruktsallad. Var riktigt sugen och mycket god var den. Varför gör jag inte det oftare?? MUMS!

Fyra barn och en au pair

Igår började jag jobba på riktigt. Men barnen har fortfarande lov (tills på måndag) så det var en lugn förmiddag men efter lunch åkte jag med A, H, E och grannflickan till Ludimax för att ha en riktig rolig eftermiddag. Det blev det och jag fick vara med och leka en stund i den stora klätterställningen med olika hinder, ruschkannor etc jag också (kände av träningsvärk sen...). Dom gjorde av med mycket energi för dom kom ofta och sa att dom var hungriga och svettiga. Tur då att jag tänkte på det innan vi åkte så jag hade bunkrat upp hela skötväskan med en stor flaska vatten, clementiner, bananer, litchi, kompotter och kakor. Om man är där i FYRA timmar (E ville vara där tills det stängde och det gjorde inte mig något och dessutom var det fredag) och leker nästan konstant så behöver man fylla på. Det blev även en liten godispåse och en glass också, bara för att det var fredag. Att det var fredag och kanske sista dagen som folk kan göra saker innan skolan börjar igen märktes. Det var smockfullt med folk. Extra bord och stolar fick ställas fram. Det hördes även att det för mycket folk..ingen bra ljudisolering. Vilket bidrog till en rejäl huvudvärk när vi kom hem och under natten så jag kunde inte sova förrän halv 3.
 
På tal om att sova så var hela huset tyst fram till klockan 11 idag. Det var tydligen fler än jag som var slut efter gårdagen. Men då hördes det att alla vaknat.  Det var som om stora elefanter gick runt (Hanna och Rasmus känner ni vid detta?? haha!) där uppe. Så då fick jag maka mig upp och göra lyxfrukost à la Maria.
Jag vaknade vid strax före 9 och tyckte det jättekonstigt tyst men samtidigt skönt för då kunde jag somna om och sova ut ordentligt.
Sen dess har jag haft filmmys i sängen och bara tagit det lugnt. Eller ja jag fick mig en promenad till banken och till affären. Mitt kylskåp var übertomt, fanns bara juice, färskost, drottningsylt och mjölk till min frukost imorse.
 
Imorgon blir det att åka skridskor inuti Grand Palais med min vf på förmiddagen. Det kommer bli en "once-in-a-lifetime"- tillfälle. Riktigt häftigt kommer det bli!
 
 
     

Back to "real life"

I torsdagseftermiddag landade jag i ett ganska ruggigt men hyfsat varmt Paris efter att ha sagt hej då ännu en gång till min underbara familj. Det var nästan plågsamt....Många tårar och några jobbiga första 28 h var det. Usch! Men jag ser dom ju snart igen, får längta och räkna dagarna tills dess jag ser dom igen!

På flygplatsen blev jag hämtad av min vf, väldigt snällt! Under bilturen hem fick jag höra om deras lov och att barnen saknat mig, framförallt A som frågat ofta efter mig...Naw!
Väl hemma hann jag precis komma ner till mitt rum innan jag hade hela rummet fullt av barn. Hoppandes på sängen, tände ljus, tittade på min tv etc. Väldigt roligt! Men jag tror att det allra mest var nyfikna på vad de skulle få i julklapp. "Glömde" ju lämna dessa innan jag åkte till Sverige. Men jag sa att de fick vänta till igår till aperitifen. Mycket nöjda blev dom i alla fall kan jag säga. GLAD! A gav jag ett färgglatt halsband och armband (hon älskar det, går runt med min vm smycken ofta), H fick ett pussel som heter PLUS+ som är små plus som man kan göra bilar av t.ex och till E gav jag ett "göra-ett-eget-armband" -set med pärlor och allt. De fick även en gemensam julklapp, ett pyssel-set med glasfärg.

Men ja på torsdagskvällen var det inga lata timmar innan det var tillbaks till jobbet. Fick en hel lång lista över vad jag skulle gå och handla över gatan. Tungt var det att släppa på...Puuhh!

RSS 2.0